Alles wat je wilt weten over de XPEL folie bij Absolute Motors

Absolute_Motors - logo

Bij Absolute Motors zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze klanten nog beter van dienst te zijn. We willen niet alleen de beste service aanbieden, maar ook de nieuwste en meest geavanceerde technologieën gebruiken om jouw auto zo goed mogelijk te beschermen. Daarom zijn we zo enthousiast over de XPEL folie, een beschermfolie die je auto beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je wilt weten over XPEL folie en waarom je het zou moeten overwegen bij het onderhoud van je auto.

Absolute_Motors - paint protection car

Wat is XPEL folie?

XPEL folie is een transparante beschermfolie die op het oppervlak van je auto wordt aangebracht. Het is een zeer duurzaam materiaal en bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag is de lijm, die zorgt dat de folie op zijn plaats blijft. Daarna komt de toplaag, die bestand is tegen schade van buitenaf, zoals steenslag, krassen en chemische stoffen. De XPEL folie is beschikbaar in verschillende diktes en kan op verschillende delen van je auto worden aangebracht, zoals de motorkap, de voorschermen, de achterklep of de zijspiegels.

Wat zijn de voordelen van XPEL folie?

De belangrijkste voordelen van XPEL folie zijn de bescherming van je auto en de langdurige glans van de lak. De folie biedt bescherming tegen schade door steenslag, insecten, corrosie, zuren en zout. Het is ook UV-bestendig, waardoor het de originele verf kleur behoudt. Daarnaast is het eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Met XPEL folie blijft je auto langer in een goede staat, wat de restwaarde zal verhogen.

Hoe werkt de installatie?

De installatie van XPEL folie moet worden uitgevoerd door een ervaren professional. Bij Absolute Motors hebben wij speciaal opgeleide medewerkers die deze installatie kunnen uitvoeren. De eerste stap is het reinigen en polijsten van het oppervlak van je auto, zodat er geen vuil of stofdeeltjes achter blijven. Daarna wordt de folie nauwkeurig op de auto aangebracht en op maat gesneden. De installatie van de folie duurt afhankelijk van de grootte van het oppervlak ongeveer 1 tot 2 dagen.

Wat is het verschil tussen XPEL folie en andere beschermfolies?

XPEL folie is ongeëvenaard in termen van duurzaamheid en bescherming van je auto. Het is ontworpen om bestand te zijn tegen extreme omstandigheden, zoals hevige regen of sneeuw, hoge temperaturen en schadelijke UV-stralen. Andere beschermfolies kunnen vergelijkbare bescherming bieden, maar zijn vaak minder duurzaam en kunnen sneller beschadigd raken.

Hoe lang gaat XPEL folie mee?

XPEL folie heeft een lange levensduur en biedt tot wel 10 jaar bescherming tegen schade van buitenaf. De levensduur van de folie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de folie, de blootstelling aan de zon en de regelmatige reiniging en onderhoud. Bij Absolute Motors bieden wij ook garantie op de installatie van XPEL folie en geven wij graag advies over het onderhoud ervan.

Bij Absolute Motors zijn we trots om de XPEL folie aan te bieden voor onze klanten. Het is een geavanceerde technologie die zorgt voor een optimale bescherming van je auto. De voordelen van de folie zijn talrijk en het is een investering die zich zal uitbetalen in de lange termijn. Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te helpen bij het installeren van de folie en om je te adviseren over het onderhoud ervan. Neem contact met ons op en ontdek hoe XPEL folie het uiterlijk en de waarde van je auto kan verbeteren!